SKŁADNIKI:
- 170g fileta z kurczaka
- oregano, bazylia, przyprawa do kurczaka, sól, pieprz
- oliwa z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 100g jogurt naturalnego
- 1,5 łyżki musztardy francuskiej
- 2 łyżeczki miodu
- pieprz, sól
- odrobina soku z cytryny
PRZYGOTOWANIE:
- Kurczaka dokładnie oczyścić, pokroić w paseczki.
- Przyprawić solą, pieprzem, carry oraz przyprawą do kurczaka.
- Mięso włożyć do naczynia żaroodpornego, zetrzeć czosnek, dodać oliwę z oliwek, posypać oregano.
- Nagrzać piekarnik do 180 stopni C. Piec około 25 minut. W międzyczasie przygotować SOS.
- Do 100g jogurtu naturalnego dodać musztardę francuską, miód, pieprz oraz sok z cytryny.Wszystkie składniki połączyć dokładnie mieszając.
- Sos podgrzać na suchej patelni, dodać do mięsa.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz