wtorek, 2 lutego 2016

FILET Z KURCZAKA W SOSIE MUSZTARDOWO- MIODOWYM


SKŁADNIKI:

  • 170g fileta z kurczaka
  • oregano, bazylia, przyprawa do kurczaka, sól, pieprz
  • oliwa z oliwek 
  • 2 ząbki czosnku
SOS: 

  • 100g jogurt naturalnego 
  • 1,5 łyżki musztardy francuskiej 
  • 2 łyżeczki miodu
  • pieprz, sól
  • odrobina soku z cytryny

PRZYGOTOWANIE:





  1. Kurczaka dokładnie oczyścić, pokroić w paseczki.
  2. Przyprawić solą, pieprzem, carry oraz przyprawą do kurczaka. 
  3. Mięso włożyć do naczynia żaroodpornego, zetrzeć czosnek, dodać oliwę z oliwek, posypać oregano.
  4. Nagrzać piekarnik do 180 stopni C. Piec około 25 minut. W międzyczasie przygotować SOS.


  1.  Do 100g jogurtu naturalnego dodać musztardę francuską, miód, pieprz oraz sok z cytryny.Wszystkie składniki połączyć dokładnie mieszając.
  2.  Sos podgrzać na suchej patelni, dodać do mięsa. 

SMACZNEGO 






 


                                                 
       





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz